Een charmant hotel, een gastvrij bed and breakfast, een sfeervol vakantiehuis en een gezellige camping in de natuur. Dát vind je op prettigovernachten.nl. Je komt direct in contact met zelfstandig opererende aanbieders van accommodaties, waar je prettig overnacht. Je ontdekt hier logeeradressen waar je als gast veel service, gastvrijheid en persoonlijke aandacht zult vinden.

Macedonië

Vakantie Macedonië

Macedonië is een Balkanland en grenst aan de buurlanden Servië, Albanië, Kosovo, Griekenland en Bulgarije. Macedonië is ontstaan uit voormalig Joegoslavië: Skopje is de hoofdstad. Deze stad heeft een geweldig rijke geschiedenis. Dat is onder meer te zien aan het kale fort, de stenen brug over de Vardarrivier, de oude binnenstad en vanzelfsprekend de bazaar. Er zijn circa 1000 bezienswaardige kloosters en kerken, waarvan er 365 in de stad Ohrid omdat Ohrid staat. Voor elke dag van het jaar is een kerk gebouwd.

Het landschap kent naast bergen ook veel bossen met beuken, eiken en dennen. In het zuidwesten van Macedonië liggen twee meren die ondergronds met elkaar verbonden zijn: het Prespameer en het meer van Ohrid.