Een charmant hotel, een gastvrij bed and breakfast, een sfeervol vakantiehuis en een gezellige camping in de natuur. Dát vind je op prettigovernachten.nl. Je komt direct in contact met zelfstandig opererende aanbieders van accommodaties, waar je prettig overnacht. Je ontdekt hier logeeradressen waar je als gast veel service, gastvrijheid en persoonlijke aandacht zult vinden.

Alentejo

Vakantie Alentejo

De natuur in de Alentejo is zeer gevarieerd en heeft een rijke flora en fauna. In de verschillende natuurparken komen vele soorten (roof)vogels voor en door de gehele Alentejo zie je ooievaars op en bij hun nesten. Alentejo biedt je in het noorden schilderachtige kasteeldorpen en Romeinse overblijfsels. In het zuiden een glooiend landschap met stuwmeren, kurkeikenbossen en boomgaarden. De kust toont ons kliffen en prachtige baaien. Er zijn diverse steden met sporen uit de Romeinse en Moorse tijd, waaronder de historische stad Évora. Tegen de Spaanse grens aan vind je witte, ommuurde vestingstadjes met - hoog op de heuvels - kastelen.

De keuken van Portugal is eenvoudig en (h)eerlijk. Alentejo staat bekend om de smakelijke streekgerechten, waarbij vlees en schelpdieren soms in één gerecht zitten. Er staan veel stoofpotten met konijn en ander wild op het menu en is de ‘cabrito assado’ (geroosterde geit), een specialiteit. De wijnen van de Alentejo zijn vaak wat zachter en minder uitgesproken van smaak dan andere Portugese wijnen. De rode - maar ook witte wijnen - worden in heel Portugal gedronken.

Zoek een hotel, bed and breakfast, vakantiehuis of camping in: