Een charmant hotel, een gastvrij bed and breakfast, een sfeervol vakantiehuis en een gezellige camping in de natuur. Dát vind je op prettigovernachten.nl. Je komt direct in contact met zelfstandig opererende aanbieders van accommodaties, waar je prettig overnacht. Je ontdekt hier logeeradressen waar je als gast veel service, gastvrijheid en persoonlijke aandacht zult vinden.

Centraal Portugal

Vakantie Centraal Portugal

De natuur in Centraal Portugal is heuvelachtig en wordt gekenmerkt door diverse bergketens, waaronder de Serra da Estrela. Daar bevindt zich de hoogste top (902 m) van Portugal. Het midden van Portugal heeft vele kleine paden en landweggetjes en groene heuvels met prachtige vergezichten. Onderweg zie je verlaten bergdorpjes en schilderachtige plaatsjes. Vakantie in het centrum van Portugal is niet alleen genieten van natuur maar vooral ook cultuur snuiven. Bijzonder zijn de oude vestingstadjes met kastelen, die boven op rotsen zijn gebouwd. In Tomar staat een roemrucht kasteel uit de tijd der Tempeliers. Door de oude universiteitsstad Coimbra - met historische centrum en indrukwekkende universiteit - kun je heerlijk dwalen.

Elke provincie in Portugal heeft specifieke gerechten. Ook de keuken van midden Portugal is erg gevarieerd. Langs de kust vind je veel vis, schaal- en schelpdieren op het menu en rond de stad Coimbra wordt dikwijls speenvarken geserveerd. In de hele provincie staan verder de befaamde kip piri piri en kazen van geiten- en schapenmelk op de kaart. Centraal Portugal heeft verschillende bodemsoorten en een uitstekend klimaat voor het verbouwen van wijn. Behalve de juiste temperaturen worden de wijngaarden ook nog eens beschermd door bergketens. Bekende wijngebieden zijn onder meer die van de Dão en Bairrada. Hier worden behalve traditionele wijnen ook zeer exclusieve soorten wijn gemaakt.

Klik hier voor de kaart met alle accommodaties in deze regio

Zoek een hotel, bed and breakfast, vakantiehuis of camping in: