Een charmant hotel, een gastvrij bed and breakfast, een sfeervol vakantiehuis en een gezellige camping in de natuur. Dát vind je op prettigovernachten.nl. Je komt direct in contact met zelfstandig opererende aanbieders van accommodaties, waar je prettig overnacht. Je ontdekt hier logeeradressen waar je als gast veel service, gastvrijheid en persoonlijke aandacht zult vinden.

Madeira

Vakantie Madeira

De natuur op Madeira is zeer indrukwekkend. Dankzij het subtropisch klimaat bloeien overal tropische bloemen en planten. Tijdens een vakantie op Madeira kom je honderden hortensia’s tegen. Het landschap is vulkanisch met bergen, kliffen, kloven en akkers die op terrassen liggen. Een vakantie Madeira gaat over ‘levada’s’, de spectaculair aangelegde irrigatiekanalen. Je kunt er ook de hoogste berg van Madeira beklimmen, de Pico Ruivo (1862 m). Tijdens een verblijf op Madeira moet je zeker Funchal aandoen, de hoofdstad van Madeira. Dankzij de voorname uitstraling en vele steile straatjes heeft Funchal de bijnaam ‘klein Lissabon’. Bezienswaardigheden zijn er de fraaie balkons, binnenplaatsen, huizen uit de 18de eeuw, historische stadskern en de prachtige haven.

Net als alle streken van Portugal, heeft Madeira zijn eigen gerechten. Op Madeira zul je op veel menukaarten zwaardvis tegenkomen, in het Portugees ‘peixe espada’. Een ander lokaal gerecht is de malse vleesspies van Madeira. Madeira wijn is afkomstig van het gelijknamige eiland en tijdens een Madeira-vakantie moet je zeker ergens een glaasje proeven! Deze wijn wordt op een heel andere manier gemaakt dan elders. Traditionele Madeira wijnhuizen laten de wijn jarenlang in vaten rusten, terwijl ze door de zon worden opgewarmd. De productiehuizen leggen de wijn gedurende drie maanden in eikenhouten vaten in hete loodsen van 45 graden Celsius.

Zoek een hotel, bed and breakfast, vakantiehuis of camping in: