Een charmant hotel, een gastvrij bed and breakfast, een sfeervol vakantiehuis en een gezellige camping in de natuur. Dát vind je op prettigovernachten.nl. Je komt direct in contact met zelfstandig opererende aanbieders van accommodaties, waar je prettig overnacht. Je ontdekt hier logeeradressen waar je als gast veel service, gastvrijheid en persoonlijke aandacht zult vinden.

Regio Lissabon

Vakantie regio Lissabon

Aan de kuststreek van regio Lissabon vind je overwelgende kliffen en witte zandstranden waar je heerlijk kunt bijkomen van de drukke stad Lissabon. In het binnenland tref je natuurparken met kalksteen, heuvels, grotten, riviertjes en watervalletjes. De groene parken rond Sintra en Mafra bieden - behalve mooie vergezichten - bossen met wilde zwijnen en herten. Als je in Lissabon verblijft ontdek je een stad met sporen uit een rijk verleden. In de stad zelf vind je paleizen, kloosters en vele historische monumenten. Maar ook het gebied rond Lissabon herbergt een veelheid aan cultuur. In deze regio liggen veel bouwwerken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, onder andere Sintra, de kloosters van Batalha en Alcobaça en het Mosteiro dos Jerónimos in Lissabon. Als je wandelende door Lissabon gaat zie je echt het typische Portugese stadsleven. De verschillende oude wijken hebben hun eigen charme en sfeer en het is heerlijk ronddwalen langs de ontelbare bezienswaardigheden, koffiehuizen en restaurantjes. Aan de monding van de rivier de Taag vind je veel sporen uit de tijd van de ontdekkingsreizigers.

De Portugese keuken is eenvoudig maar smakelijk. Elke regio in Portugal heeft zijn eigen streekgerechten. Je vindt er relatief veel vis op de menukaart. Daarnaast tref je gerechten en stoofpotten aan van rund, lam, wild of varken. In Lissabon vind je behalve typisch Portugese- ook veel internationale restaurants.

Klik hier voor de kaart met alle accommodaties in deze regio

Zoek een hotel, bed and breakfast, vakantiehuis of camping in: