Een charmant hotel, een gastvrij bed and breakfast, een sfeervol vakantiehuis en een gezellige camping in de natuur. Dát vind je op prettigovernachten.nl. Je komt direct in contact met zelfstandig opererende aanbieders van accommodaties, waar je prettig overnacht. Je ontdekt hier logeeradressen waar je als gast veel service, gastvrijheid en persoonlijke aandacht zult vinden.

Slovenië

Vakantie Slovenië

Onbekend maakt onbemind. Slovenië is een prachtig bergachtig land met een bijzonder fraaie natuur. Vooral de Juliaanse Alpen en Nationaal Park Triglav zijn zeer indrukwekkend te noemen. Vooral liefhebbers van wandelen kunnen er hun hart ophalen. Ruige bergtoppen steken ver boven alles uit. Maar er zijn ook verschillende stadjes en dorpen die stuk voor stuk het bezichtigen waard zijn. Hoewel ze hemelsbreed op een steenworp afstand van elkaar vandaan liggen, zijn allemaal weer anders. En... iedere vallei heeft zijn eigen culinaire geneugten. Laat je daarom vooral verrassen door de smaken van de lokale keukens.

Het schilderachtige Bled, Kranjska Gora (ook in de winter interessant voor wintersportliefhebbers), het Meer van Bojinj, Bovec, Tolmin en Kobarid en het Middeleeuwse Radovoljica zijn meer dan de moeite waard. Qua overnachten zijn er in Slovenië talloze mogelijkheden: van berghut tot hotel, van pension tot vakantiehuis. Soms is het zelfs mogelijk de nacht door te brengen in zogenaamde 'bivouacs'. Dit zijn schuilplekken, die zijn ingericht om in te slapen als je een berghut niet meer tijdig kunt bereiken. Wildkamperen is overigens verboden in heel Slovenië.

Prachtige meren, rivieren en bossen. De natuur in Slovenie doet zeker niet onder voor het landschap in buurlanden Italië, Hongarije, Kroatië en Oostenrijk. Maak kennis met een verborgen parel in Europa voor een natuurvakantie!

Natuurvakantie in Slovenië

Slovenië is dé nieuwe outdoor bestemmig in Europa. Een vakantie of rondreis in Slovenië kenmerkt zich door veel natuur en actief genieten van de buitenlucht. Of je nu houdt van wandelen in de bossen of de bergen, of je houdt van adrenaline, voor ieder is er wat wils. Een natuurvakantie begint steeds meer aan populariteit te winnen, het moment dus om de natuur in Slovenië te ontdekken! De mooiste plekken in Slovenië zijn de meren, de grotten en de natuurparken. Voor outdoor liefhebbers is er genoeg te doen, zoals wandelen in het mooie Triglav Nationaal Park, kajakken op de Koritnica, raften op de Soca of grotten exploreren. Bij het Bled meer kom je helemaal bij in een rustgevende omgeving.

Mooiste plekjes in Slovenië?

Wie een natuurreis in Slovenië wil boeken kan zich best concentreren op het gebied in het noordwesten van Slovenië, rond Triglav Nationaal Park, Bovec en Bled. Vaak wordt een rondreis in Slovenië ook gecombineerd met enkele dagen in Kroatië, bekijk onze reistips voor meer informatie. Een overzicht van de mooiste gebieden:

1. Schitterende meren

In Noord-West Slovenie, op 55 km van de hoofdstad Ljubljana, liggen het Bledmeer en het glasheldere Bohinjmeer. De Sloveense meren zijn, in vergelijking met de meren van Italie, veel minder druk bezocht en minstens zo mooi.

- Bledmeer Slovenië

Vooral het turquoois gekleurde Bledmeer nabij de gelijknamige plaats Bled levert fraaie plaatjes op. De met sneeuw bedekte Julische Alpen en middeleeuwse kastelen weerspiegelen in het stille water. In het midden bevindt zich een 17de eeuws kerkje op een klein eiland, een pittoresk zicht. In de omgeving liggen mooie natuurparken en kan je wandelen langs helderblauwe rivieren en in prachtige groene bossen. Met name de Vintgar Gorge, ten noordwesten van Bled, is een uitstap waard. Vanaf Bled kan je tevens het mooie Triglav National Park verkennen.

2. Grotten in Slovenie

Vooral in het noorden en het midden van het land is het landschap bergachtig, meer naar het zuiden verandert het in een heuvelachtige omgeving. De bergen hebben niet alleen veel natuurschatten aan de bovenkant, ook onder de aardkorst ziet het er mooi uit. Slovenië is namelijk het land van de grotten, er zijn er maar liefst 7000. De grotten van Postojna zijn met een lengte van 20.750 meter de langste van Slovenië en vormen de tweede grootste druipsteengrot ter wereld. De Grotten van Škocjan zijn net zozeer de moeite om te bezoeken en staan op de  werelderfgoedlijst van de Unesco. Je kunt rondleidingen krijgen door het hele Skocjan Caves Regional Park. Naast veel meren en rivieren tref je in Slovenië ook veel zoetwaterbronnen aan die zorgen voor een goede kwaliteit mineraalwater.