Albanië

Vakantie Albanië

Qua toerisme loopt Albanië nog altijd achter in vergelijking met de omringende landen als Griekenland en Italië. Dit vindt vooral zijn oorzaak in het uiterst strenge communistische regime dat er lang (tot 1991) heeft geheerst. Het toerisme moet het nog steeds vooral hebben van de Albanezen zelf en van de omliggende streken waar Albanees wordt gesproken. Westerse toeristen zijn er nog steeds niet in grote hoeveelheden.

De kuststreek is er populair en dan met name de Ionische kust, die ook wel de Albanische Rivièra wordt genoemd. Verder zijn er tal van nationale parken waarvan een aantal zeer populair zijn bij degenen die het land voor een kortere of langere vakantie bezoeken. Ook de twee onroerende Werelderfgoederen, te weten de archeologische site Butrint en de historische centra van de steden Gjirokastër en Berat .

Het is zeer de moeite waard om Albanië te bezoeken. De bevolking is zeer gastvrij, de natuur is er prachtig, het heeft een heerlijke keuken en de prijzen zijn er laag te noemen. Overnachten in een hotel is het meest voor de hand liggend en hotels zijn er dan ook inmiddels in verschillende prijsklassen.