Algarve

Vakantie Algarve

De natuur in de Algarve is veel gevarieerder dan mensen denken. In het oosten vind je zoutpannen, ‘wetlands’, natuurreservaten, heuvels met kurkeikenbossen en hoogvlaktes. In het zuiden zijn kliffen met schitterend uitzicht op prachtige rotsformaties gecombineerd met een azuurblauwe zee. De Algarve in het zuidwesten brengt je bij het gebergte van Serra de Monchique en een ruige en grillige kust met daarachter een weids landschap. Ook qua cultuur kom je in de Algarve verrassende plekken tegen. Veel dorpjes en kerkjes in de binnenlanden vertonen nog sporen uit de tijd van de Romeinen en Moren. In de kuststrook liggen enkele historische steden met een cultuurhistorisch centrum met smalle straatjes en sfeervolle pleinen.

De gerechten zijn hier vaak eenvoudig maar smakelijk. In de Algarve kun je vrijwel overal verse gegrilde vis eten, waaronder de beroemde gegrilde ‘sardinhas’ (sardientjes). Op de kaart van de meeste restaurants staan ook de gangbare vleesgerechten en schotels uit de ‘cataplana’, een speciale pan waarin gerechten worden gestoofd.

Klik hier voor de kaart met alle accommodaties in deze regio
Montinho da Luz

Montinho da Luz

0 recentste beoordelingen van gasten van deze accommodatie

Montinho da Luz is een klein gezellig privé-vakantieparkje met zwembad en 5 unieke vakantiehuisjes van 2 tot 6 personen op een perceel van 1,5 ha. Er is o.a. een vogeltuin, een siertuin, een Portugese wilde tuin en een fruitboomgaard. Montinho da Luz ligt 2 km van Moncarapacho, 7 km van Olhao e ...

, ,

Zoek een hotel, bed and breakfast, vakantiehuis of camping in: