Schotland

Vakantie Schotland

De noordwestelijke Highlands behoren niet voor niets tot de meest spectaculaire bergen van Schotland. Het gebied bestaat uit een heuvelachtig merenlandschap en uit vrijstaande bergen die eenzaam in het landschap liggen. Schotland heeft bergen die miljoenen jaren oud zijn. Onder meer de gebieden van Cape Wrath, Wester Ross, Quinag, Baosbheinn en Knoydart zijn onvergetelijk! Verder heeft Schotland maar liefst 787 eilanden waarvan er slechts 130 bewoond zijn.  Vooral de Hebriden hebben een goede naam bij natuurliefhebbers. Deze archipel van 600 eilanden voor de Schotse westkust biedt zuivere lucht, helder water, bergen, veenlandschap, zeehonden, dolfijnenen en ontelbare zeevogels.

Het Schotse eiland Arran is de moeite waard om apart te vermelden. Er is namelijk geen enkel ander eiland in Schotland dat zo veel variatie in landschappen biedt. Alhoewel het eiland niet officieel tot de Hebriden behoort, ademt het wel een identieke sfeer uit met de witte boerenhuisjes, ruige rotsen, granieten bergtoppen, zeehonden en vogels. Een ander mooi eiland in Schotland is het noordwestelijke Skye, dat met een brug verbonden is met het vasteland. Er is een prachtige natuur, een vredige eilandsfeer, een prachtige kliffenkust, spectaculaire bergen en een 30 km lange bergrug met indrukwekkende rotsformaties. Helemaal in het noorden liggen tenslotte nog de Orkneys. Dat is een eilandengroep van kleinere en grotere eilanden met een ongekende stilte, weidsheid en rust, een mystieke sfeer en menig  geologisch wonder.

Het bergmassief van de Cairngorms imponeert vanwege zijn weidsheid, grootte en hoogte. Het is een tijdloos landschap waar je je gemakkelijk terug waant in de tijd .  De berggebieden van Ben Nevis en Glen Coe liggen in het midden van Schotland; het zijn de hoogste toppen van het land. Maar eigenlijk zijn het vooral de stilte, de weidsheid, spectaculaire graten en zijdalen die deze bergen indrukwekkend maken. Je moet behoorlijk klimmen en dalen maar de uitzichten vanaf de bergruggen en toppen zijn echt super!

Zoek een hotel, bed and breakfast, vakantiehuis of camping in: